Searching...
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

Τάρτα με μανιτάρια, μπέικον και τυριά


Αυτή η τάρτα είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν θέλω να ετοιμάσω τραπέζι. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και όλοι μένουν τουλάχιστον ικανοποιημένοι. Τα υλικά της γέμισης μπορούν να ποικίλουν, πολλές φορές χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος ή ροκφόρ που της πηγαίνει πολύ.

Τάρτα με μανιτάρια, μπέικον και τυριά. Μοναδική…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο, αποψυγμένο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 115γρ. μανιτάρια, καθαρά και ψιλοκομμένα, 1 ή 2 επιπλέον για το γαρνίρισμα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα (μείγμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα ή τυρί Provolone


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας ώστε να χωρέσει σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο ενώ φτιάχνουμε την γέμιση.
  • Για τη γέμιση, μαγειρεύουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα μυρωδικά σε μέτρια φωτιά μέχρι το μπέικον να ψηθεί και τα μανιτάρια να βγάλουν το μεγαλύτερο μέρος των υγρών τους. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το υγρό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το τυρί μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας επίσης το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέσα και τα τυριά και στη συνέχεια βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και απλώνουμε μέσα της την γέμιση. Χρησιμοποιώντας τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, διακοσμούμε όπως θέλουμε.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η γέμιση το ίδιο. Κόβουμε και σερβίρουμε.


marymarycook.gr
 
Back to top!