Το σεβίτσε είναι σπεσιαλιτέ από τη Λατινική Αμερική και πρόκειται για θαλασσινά μαριναρισμένα σε χυμό λεμονιού ή και λάιμ, κάτι σαν τον δικό μας γαύρο τον ξιδάτο.
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:
- 2 κιλά μεγάλες γαρίδες - αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 3/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (από 4-6 λάιμ)
- 5 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σως
- αλάτι και πιπέρι
- 1 αβοκάντο - αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κύβους
- 16 κράκερ με χαμηλά λιπαρά για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τις γαρίδες και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήστε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι γαρίδες να γίνουν διάφανες. Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και κόλιαντρο και ανακατέψτε, καλύψτε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφαιρέστε από το ψυγείο, και ανακατεύουμε με τη σάλτσα Worcestershire, κέτσαπ, τσίλι σως, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ και από πάνω γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο αβοκάντο. Σερβίρετε με κράκερ.
sidagi.gr