Searching...
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Γαρίδες σεβίτσε με αβοκάντο


Το σεβίτσε είναι σπεσιαλιτέ από τη Λατινική Αμερική και πρόκειται για θαλασσινά μαριναρισμένα σε χυμό λεμονιού ή και λάιμ, κάτι σαν τον δικό μας γαύρο τον ξιδάτο.

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:
  • 2 κιλά μεγάλες γαρίδες - αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ (από 4-6 λάιμ)
  • 5 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σως
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 αβοκάντο - αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κύβους
  • 16 κράκερ με χαμηλά λιπαρά για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τις γαρίδες και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήστε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι γαρίδες να γίνουν διάφανες. Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και κόλιαντρο και ανακατέψτε, καλύψτε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Αφαιρέστε από το ψυγείο, και ανακατεύουμε με τη σάλτσα Worcestershire, κέτσαπ, τσίλι σως, αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ και από πάνω γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο αβοκάντο. Σερβίρετε με κράκερ.


sidagi.gr
 
Back to top!