Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015
Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Cupcakes Πάβλοβα


ΥΛΙΚΑ:

Για τη μαρέγκα:

  • ⅔ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Για τα cupcakes:

  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη σαντιγί:

  • ½ φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Για την επικάλυψη:

  • ανάμεικτα μούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Για τη μαρέγκα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 95°C. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν οι μαλακές αιχμές. Ενώ χτυπάμε, ελαφρά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, λίγο πριν αρχίσει η ζάχαρη να λιώνει. Σιγά-σιγά προσθέτουμε την ζεστή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τα αυγά γυαλιστερά και πηχτά, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε.
  • Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με τη μαρέγκα. Φτιάχνουμε με το κορνέ μία φωλιά μαρέγκας με δύο κύκλους 6 εκατοστών με τον έναν πάνω στον άλλον. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε 12 φωλιές.
  • Ψήνουμε για περίπου 2 ½ ώρες για να στεγνώσει η μαρέγκα. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τα cupcakes:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, απλώνουμε στις φόρμες των muffins χάρτινες θήκες.
  • Χτυπάμε τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί ή μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά. Χτυπάμε καλά. Εναλλάξ, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και το γάλα στα υγρά συστατικά, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Διανέμουμε ομοιόμορφα το μείγμα στις φόρμες. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Για την σαντιγί:

  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα παγωμένο μπολ ενός μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Για συναρμολόγηση:

  • Απλώνουμε με λίγη σαντιγί πάνω από τις κορυφές των cupcakes. 
  • Τοποθετούμε τις φωλιές μαρέγκας σε κάθε cupcake και γεμίζουμε με σαντιγί. Απλώνουμε από πάνω με μούρα.



marymarycook.gr
 
Back to top!