Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Noodles με sauce από τζίντζερ


Πάρε noodles, ύφος επιτυχίας και πάμε στην κουζίνα..

ΥΛΙΚΑ:

  • 110 γραμμάρια λεπτά noodles ρυζιού (θα τα βρεις σε συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 κανονικό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Για τη sauce από τζίντζερ:

  • 1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ

Εκτέλεση:

  • Πρώτο βήμα και βασικό είναι να βάλουμε τα noodles σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήσουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να δέσουν για να την έχουμε έτοιμη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, τα μικρά κρεμμύδια, το κάρυ και τα τσιγαρίζουμε για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα μπιζέλια και τσιγαρίζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Τα λαχανικά πρέπει να μείνουν τραγανά και να μη καούν.
  • Στραγγίζουμε τα noodles και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν τα noodles μεταξύ τους. Στόχος είναι τα noodles ανακατεύονται εύκολα όταν αρχίσει η σάλτσα να δένει με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφού πετύχουμε αυτό το βήμα βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με μικρές δόσεις συμπληρώνουμε σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς. Τώρα θέλουμε η σάλτσα να γίνει λίγο πιο πηχτή και να αρχίσουν τα λαχανικά να κολλάνε πάνω στα noodles! Μόλις πετύχουμε κι αυτό το βήμα τα noodles είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Βάζουμε σε ένα πιάτο γενναίες μερίδες ρίχνουμε από πάνω κομμένο κρεμμύδι για να γίνει ακόμα πιο έντονη η γεύση μαζί με τα μαγειρεμένα λαχανικά και απολαμβάνουμε νοστιμιά!



marymary.gr
 
Back to top!