Searching...
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Σαλάτα Lyonnaise από τη Γαλλία


Αγαπημένη δροσερή Γαλλική σαλατά από τη Λυών!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ή 2 πράσινες σαλάτες
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλκάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
  • κρουτόν
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά.
  • Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
  • Το βάζουμε σε ενα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμμάτια.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσει.
  • Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Όταν σταματήσει ο βρασμός, σπάμε το τσόφλι του αυγού και το ρίχνουμε μέσα.
  • Σε μερικά λεπτά το αυγό είναι έτοιμο.
  • Χτυπάμε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
  • Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο την πράσινη σαλάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.
  • Ρίχνουμνε από πάνω τη σος που φτιάξαμε.
  • Βάζουμε στο κέντρο της σαλάτας το αυγό.


sidagi.gr
 
Back to top!