Αγαπημένη δροσερή Γαλλική σαλατά από τη Λυών!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ή 2 πράσινες σαλάτες
- 2 φέτες μπέικον
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλκάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
- κρουτόν
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά.
- Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
- Το βάζουμε σε ενα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμμάτια.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσει.
- Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Όταν σταματήσει ο βρασμός, σπάμε το τσόφλι του αυγού και το ρίχνουμε μέσα.
- Σε μερικά λεπτά το αυγό είναι έτοιμο.
- Χτυπάμε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο την πράσινη σαλάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.
- Ρίχνουμνε από πάνω τη σος που φτιάξαμε.
- Βάζουμε στο κέντρο της σαλάτας το αυγό.
sidagi.gr