Searching...
Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ροδέλες από καλαμάρι με πράσινα λαχανικά και ξινή κρέμα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 4 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ. σ. σόδα φαγητού
  • Λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτάκι μπίρα
  • ½ κουτάκι σόδα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αρκετό λάδι για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΙΝΗ ΚΡΕΜΑ:

  • ½ φλ. φυτική κρέμα
  • Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

  • πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας (π.χ. μαρούλι, ρόκα κ.λπ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το αλάτι με τη σόδα φαγητού και τα καλαμάρια σε ένα μπολ και το αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ. 
Την επομένη, τα ξεπλένουμε καλά. 
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας με ένα σύρμα όλα τα υλικά μαζί. 
Βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο κουρκούτι, στραγγίζουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. 
Βγάζοντάς τα, τα αφήνουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. 
Για την ξινή κρέμα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός τη φυτική κρέμα και τις σταγόνες λεμονιού μέχρι αυτή να σφίξει. 
Σερβίρουμε με πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας.

Πηγή: agelioforos.gr
 
Back to top!