Searching...
Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Σαν χωριάτικη σαλάτα με τηγανητά ρεβίθια


ΥΛΙΚΑ για τα ρεβίθια:

  • 500 ml ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 450 γρ βρασμένα ρεβίθια ή 1 κονσέρβα, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα
  • 1/4  κ. κ. κύμινο ολόκληρο + 1/4 κ. κ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 κ. κ. ξερό κόλιανδρο, κοπανισμένο

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα:

  • 1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στα 2 ή και στα 4
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κόλιανδρο, κατά προτίμηση)
  • 2 πράσινες πιπεριές-κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια θερμοκρασία που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 170οC, σε ένα φαρδύ τηγάνι, όπου το ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τη μέση των τοιχωμάτων του. Αφού στεγνώσουμε πολύ καλά τα ρεβίθια πάνω σε απορροφητικό χαρτί και εν ανάγκη τα σκουπίσουμε και με χαρτί, για να μην πιτσιλάνε. 
  • Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα μπαχαρικά, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το παραπανίσιο λάδι τους. 
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω τα αρωματισμένα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Tip: Αν βράσουμε μόνοι μας τα ρεβίθια χρειαζόμαστε να τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ.

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!