Searching...
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Μείγμα μυρωδικών


ΥΛΙΚΑ:

  • 3 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • Ρίγανη, άνηθο
  • Θθυμάρι, δενδρολίβανο
  • 3 κ. σ. κόκκινο και μαύρο πιπέρι ανάμεικτο
  • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη ή νιφάδες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ (καλύτερα να το κάνουμε με τα δάχτυλα παρά με κουτάλι). 
  • Πασπαλίζουμε το κρέας πριν το βάλουμε στη σχάρα ή μερικές ώρες πριν το ψήσουμε. 

Ποσότητα: 1 φλιτζ. του τσαγιού μείγμα σε αεροστεγές βάζο διατηρείται 6 μήνες.

Tip: Η BBQ σάλτσα αλείμματος είναι ιδανική για χοιρινό ή κοτόπουλο, στα παϊδάκια μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι. Στα κόκκινα κρέατα μπορείτε ακόμα να αντικαταστήσετε το κρασί με ουίσκι.

Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!