ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 6 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμοί Κελσίου. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ.
- Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα, 1 κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Σιγά- σιγά προσθέστε ένα - ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ.
- Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε.
Πηγή: sidagi.gr