ΥΛΙΚΑ:
- 6 φέτες ψωμί
- 1 κούπα γάλα
- 3 αυγά
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 10 φράουλες κομμένες στη μέση
- 15 σμέουρα καθαρισμένα (προαιρετικά) ή μια μπανάνα κομμένη σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια
- Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο.
- Στη συνέχεια αφήνουμε τα γαλλικά τοστ να κρυώσουν λίγο και καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κοτσάνια από τις φράουλες, πλένουμε τα σμέουρα ή καθαρίζουμε τις μπανάνες.
- Στη συνέχεια παίρνουμε τα γαλλικά τοστ και τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Κόβουμε τα φρούτα μας σε κομματάκια και τα βάζουμε εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκι.
Πηγή: sidagi.gr