Searching...
Τρίτη 20 Μαΐου 2014
Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Γλυκά σουβλάκια με γαλλικά τοστ και φρούτα



ΥΛΙΚΑ:

  • 6 φέτες ψωμί
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 10 φράουλες κομμένες στη μέση
  • 15 σμέουρα καθαρισμένα (προαιρετικά) ή μια μπανάνα κομμένη σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια
  • Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο. 
  • Στη συνέχεια αφήνουμε τα γαλλικά τοστ να κρυώσουν λίγο και καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κοτσάνια από τις φράουλες, πλένουμε τα σμέουρα ή καθαρίζουμε τις μπανάνες. 
  • Στη συνέχεια παίρνουμε τα γαλλικά τοστ και τα κόβουμε σε κυβάκια. 
  • Κόβουμε τα φρούτα μας σε κομματάκια και τα βάζουμε εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκι.

Πηγή: sidagi.gr
 
Back to top!