Searching...
Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Σαρμάδες Θράκης


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • τη σκέπη από το αρνί
  • 1-2 αυγά (μέσα στη γέμιση)
  • 1 κρόκος (για το άλειμμα)
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο λάδι για το σοτάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε.
  • Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι με το λάδι.
  • Ρίχνουμε τη συκωταριά, το ρύζι, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και όταν σοταριστούν καλά όλα μαζί κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1-2 αυγά, ελαφρώς κτυπημένα, και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τη σκέπη σε κομμάτια, γεμίζουμε με το μείγμα και κλείνουμε σαν πακετάκι.
  • Βάζουμε τα σαρμαδάκια σε ένα ταψί (όχι λαδωμένο), με τις άκρες προς τα κάτω, αλείφουμε με τον κρόκο και βάζουμε γύρω-γύρω (αν θέλουμε) πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή: gr.news.yahoo.com
 
Back to top!