ΥΛΙΚΑ:
- 1 συκωταριά αρνίσια
- τη σκέπη από το αρνί
- 1-2 αυγά (μέσα στη γέμιση)
- 1 κρόκος (για το άλειμμα)
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι δυόσμο ή άνηθο
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε.
- Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι με το λάδι.
- Ρίχνουμε τη συκωταριά, το ρύζι, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και όταν σοταριστούν καλά όλα μαζί κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1-2 αυγά, ελαφρώς κτυπημένα, και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τη σκέπη σε κομμάτια, γεμίζουμε με το μείγμα και κλείνουμε σαν πακετάκι.
- Βάζουμε τα σαρμαδάκια σε ένα ταψί (όχι λαδωμένο), με τις άκρες προς τα κάτω, αλείφουμε με τον κρόκο και βάζουμε γύρω-γύρω (αν θέλουμε) πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή: gr.news.yahoo.com