Searching...
Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Ψητά κολοκυθάκια με κουκουνάρι


ΥΛΙΚΑ:

  • 4 όχι πολύ χοντρά κολοκυθάκια
  • 4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 -1 κ. κ. σουμάκι
  • 2 κ. σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι 
  • 10-12 φυλλαράκια δυόσμου, ψαλιδισμένα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος κι αν δούμε πως είναι γεμάτα σπόρους τους απομακρύνουμε με ένα κουτάλι. 
  • Πασπαλίζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να σταθούν για καμιά 20αριά λεπτά. 
  • Ζεσταίνουμε τη σχάρα μας, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές τους. 
  • Τα απομακρύνουμε από τη σχάρα, τα κόβουμε σε μικρότερες λωρίδες, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι, τα πασπαλίζουμε με το σουμάκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το κουκουνάρι και τα σερβίρουμε πολύ ζεστά. 

Tip: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ψήσουμε και άλλα λαχανικά, όπως μελιτζάνες, κρεμμύδια, πιπεριές ή μανιτάρια. Τα κολοκυθάκια εναλλακτικά μπορείτε να τα κόψετε και σε ροδέλες και να τα συνοδεύσετε με ταλαγάνι ψημένο στη σχάρα.

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!