ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
- 1 ρίζα μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια ή ροδέλες
- 12 φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
- 1 κούπα κοφτό μακαρονάκι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ BΙΝΕΓΚΡΕΤ:
- 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 5 - 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
- 4 - 5 φύλλα βασιλικός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6’ - 7’.
- Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ.
- Συγχρόνως βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε αρκετό νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι και λίγο αλάτι.
- Το στραγγίζετε και το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά.
- Χτυπάτε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ, τα περιχύνετε στη σαλάτα και σερβίρετε.
Tip:
Μπορείτε ν’ αντικαταστήσετε το κοφτό μακαρονάκι με βίδες ή πένες.
Πηγή: agelioforos.gr