Searching...
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Σιρόπι σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
  • 1 κούπα νερό
  • λίγο αλάτι
  • 1κ.γ. βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ρίξτε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τα καλά και έπειτα προσθέστε το νερό. 
  • Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. 
  • Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. 
  • Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια, ανακατεύοντας. 
  • Αφήστε το να κρυώσει.

Tip: Αποθηκεύστε το σε πλαστικά μπουκάλια που μπορείτε να πιέσετε για να το περιχύσετε, και φυλάξτε τα στεγνό, δροσερό χώρο. Είναι ιδανικό για γαρνίρισμα σε μπισκότα, κέικ και ό,τι άλλο θέλετε.

Πηγή: queen.gr
 
Back to top!