Searching...
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ψάρι φιλέτο πικάντικο


ΥΛΙΚΑ:

  • Φιλέτο ψαριού (γλώσσα, μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο κοκ): 700 γρ. 
  • Μεξικάνικα λαχανικά: 750 γρ. (υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ) 
  • Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές 
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει 
  • Ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι: 1 ή περισσότερες αν σας αρέσουν 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό 
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα 
  • Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε σε τηγάνι ή σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε κι αυτά λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο. Βράζετε λίγο να δέσει ελαφρά η σάλτσα και ή μεταφέρετε σε ταψί και αραδιάζετε από πάνω τα φιλέτα ή αν έχετε σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, αραδιάζετε κατευθείαν πάνω τα φιλέτα. 
  • Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζει με βραστό ρύζι. 

Πηγή: radicio.com
 
Back to top!