ΥΛΙΚΑ:
- Φιλέτο ψαριού (γλώσσα, μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο κοκ): 700 γρ.
- Μεξικάνικα λαχανικά: 750 γρ. (υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ)
- Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
- Ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι: 1 ή περισσότερες αν σας αρέσουν
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
- Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
- Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε σε τηγάνι ή σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε κι αυτά λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο. Βράζετε λίγο να δέσει ελαφρά η σάλτσα και ή μεταφέρετε σε ταψί και αραδιάζετε από πάνω τα φιλέτα ή αν έχετε σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, αραδιάζετε κατευθείαν πάνω τα φιλέτα.
- Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζει με βραστό ρύζι.
Πηγή: radicio.com