Searching...
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Λικέρ ρόδι με κανέλα

 

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 ποτήρια ρόδι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια ρακί
  • 3 ξύλα κανέλας
  • 3 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Καθαρίζουμε το ρόδι και παίρνουμε τα σπόρια. Μετράμε και βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Όταν αρχίσει να βράζει το χαμηλώνουμε για πέντε λεπτά στο μισό από ότι το είχαμε πριν και κατόπιν το σβήνουμε.
  • Αφαιρούμε τα 2 ξύλα κανέλας και τα δύο γαρύφαλλα και αφήνουμε τα υπόλοιπα με όλα τα άλλα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε 24 ώρες έτσι. Όταν περάσουν οι 24 ώρες ανάβουμε ξανά το μάτι και μόλις πάρει βράση το σβήνουμε και αφαιρούμε το ένα ξύλο κανέλας και το ένα γαρύφαλλο που έχουν μείνει.
  • Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και μετά από άλλες 24 ώρες σουρώνουμε το λικέρ απο το ρόδι και το βάζουμε σε μπουκάλια. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και έχει υπέροχη γεύση. Καλή επιτυχία.
Πηγή: egynaika.gr
 
Back to top!