ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. πουρέ κάστανου χωρίς ζάχαρη (έτοιμο ή δικό σας)
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου
- 1 καψουλάκι βανίλια
- κονιάκ ή ρούμι
- 4 μαρόν γκλασέ
- λίγη άχνη για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβουμε σε κομματάκια τα 2 μαρόν γκλασέ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την αφήνουμε να λυώσει σε μπαιν μαρι (επάνω από καφτό νερό).
- Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά να ενωθεί και 3 κ.σ. από το αλκοόλ που επιλέξαμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και τα θρυμματισμένα μαρρόν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο αλουμινόχαρτο και βάζουμε κατά μήκος το μείγμα.
- Τυλίγουμε το μείγμα στο αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα ρολό διαμέτρου 7-8 εκ. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για μια νύχτα ή 5 ώρες το λιγότερο.
- Την επομένη αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το γλυκό σε μακρόστενο σκεύος σερβιρίσματος.
- Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου 15'-20' και κατόπιν με πιρούνι σχηματίζουμε ραβδώσεις σαν του κορμού.
- Κόβουμε στα τέσσερα τα άλλα δύο μαρρόν και τοποθετούμε κατά μήκος και στα πλάγια του γλυκού. Πασπαλίζουμε με άχνη που αφήνουμε να πέσει από μικρό σουρωτήρι και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να γαρνίρουμε και με σαντιγί.
Tip: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το γλυκό με καραμελωμένα φουντούκια.
Πηγή: athinorama.gr