Searching...
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

Κορμός με κάστανο και σοκολάτα (χωρίς παντεσπάνι)


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. πουρέ κάστανου χωρίς ζάχαρη (έτοιμο ή δικό σας)
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου
  • 1 καψουλάκι βανίλια
  • κονιάκ ή ρούμι
  • 4 μαρόν γκλασέ
  • λίγη άχνη για γαρνίρισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε σε κομματάκια τα 2 μαρόν γκλασέ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την αφήνουμε να λυώσει σε μπαιν μαρι (επάνω από καφτό νερό). 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά να ενωθεί και 3 κ.σ. από το αλκοόλ που επιλέξαμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και τα θρυμματισμένα μαρρόν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. 
  • Κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο αλουμινόχαρτο και βάζουμε κατά μήκος το μείγμα. 
  • Τυλίγουμε το μείγμα στο αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα ρολό διαμέτρου 7-8 εκ. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για μια νύχτα ή 5 ώρες το λιγότερο. 
  • Την επομένη αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το γλυκό σε μακρόστενο σκεύος σερβιρίσματος. 
  • Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου 15'-20' και κατόπιν με πιρούνι σχηματίζουμε ραβδώσεις σαν του κορμού. 
  • Κόβουμε στα τέσσερα τα άλλα δύο μαρρόν και τοποθετούμε κατά μήκος και στα πλάγια του γλυκού. Πασπαλίζουμε με άχνη που αφήνουμε να πέσει από μικρό σουρωτήρι και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να γαρνίρουμε και με σαντιγί.

Tip: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το γλυκό με καραμελωμένα φουντούκια.

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!