Searching...
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Μπιφτέκια με ούζο και μαστίχα


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι κόκκοι μπαχάρι
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα
  • 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κόκκοι πιπέρι
  • 1 σφινάκι ούζο
  • 2 αυγά
  • 5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το αφήνετε να κρυώσει. 
  • Βάζετε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τα αυγά, το ούζο και τον μαϊντανό. 
  • Βάζετε σε μπλέντερ το αλάτι, τη μαστίχα, το μπαχάρι και το πιπέρι και τα χτυπάτε. 
  • Τα προσθέτε στον κιμά και ζυμώνετε. 
  • Στίβετε καλά το ψωμί και το προσθέτετε κι αυτό. Ζυμώνετε ξανά. 
  • Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. 
  • Βγάζετε και πλάθετε μπιφτέκια στο μέγεθοςπου θέλετε. 
  • Ψήνετε στα κάρβουνα ή σε γκριλ.

Πηγή: kalhmasorexi.blogspot.gr
 
Back to top!