ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια ξερή ρίγανη
- 1 κουταλάκι κόκκοι μπαχάρι
- 1/2 κουταλάκι μαστίχα
- 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
- 1/2 κουταλάκι κόκκοι πιπέρι
- 1 σφινάκι ούζο
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το αφήνετε να κρυώσει.
- Βάζετε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τα αυγά, το ούζο και τον μαϊντανό.
- Βάζετε σε μπλέντερ το αλάτι, τη μαστίχα, το μπαχάρι και το πιπέρι και τα χτυπάτε.
- Τα προσθέτε στον κιμά και ζυμώνετε.
- Στίβετε καλά το ψωμί και το προσθέτετε κι αυτό. Ζυμώνετε ξανά.
- Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
- Βγάζετε και πλάθετε μπιφτέκια στο μέγεθοςπου θέλετε.
- Ψήνετε στα κάρβουνα ή σε γκριλ.
Πηγή: kalhmasorexi.blogspot.gr