Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Ζυμαρικά με κρέμα και τρυφερά κολοκυθάκια


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 500 γρ. κολυκυθάκια
  • 4-5 κολοκυθοανθοί (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ροκφόρ
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες ή φέτες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τους κολοκυθοανθούς. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα κολοκυθάκια 5΄- 6. Προσθέτετε τους κολοκυθοανθούς, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄. Αλατοπιπερώνετε.
  • Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζετε και κρατάτε τρεις κουταλιές από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύετε το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι με την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσατε. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας 1΄-2΄. Αναμειγνύετε τις ταλιατέλες με το μειγμα κολοκυθιών και τη σάλτσα με το ροκφόρ και σερβίρετε αμέσως.


icookgreek.com
 
Back to top!