Πάρτε μια γεύση από καλοκαίρι με αυτή την τάρτα που θα κλέψει εντυπώσεις.
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα:
- 2 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ½ φέτες
- 3 τεμ. κολοκυθάκια κομμένο σε φέτες
- 1 κούπ. μανιτάρια σε φέτες
- 0.5 μύτη από σπαράγγια
- 0.5 κούπ. τυρί τριμμένο
- 0.5 κούπ. ντομάτα μόνο το εξωτερικό μέρος κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1.5 κουτ. της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο
- 330 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 4 αυγά
- 0.5 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Αρωματικά διάφορα
Για τη ζύμη μας:
- 2 κούπ. αλεύρι
- 0.5 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 0.67 κούπ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 0.25 κούπ. νερό παγωμένο
Για την ζύμη:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να σχηματίσουμε μία ζύμη.
- Την σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε δροσερό μέρος για να ξεκουραστεί.
- Στην συνέχεια ανοίγουμε φύλλο και το απλώνουμε στο ταψάκι μας καλύπτοντας όλο το εσωτερικό μέρος
Για την γέμιση:
- Σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (εκτός της ντομάτας) και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
- Προσθέτουμε το τυρί το τριμμένο και την σάλτσα πέστο
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα στο ταψάκι μας.
- Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος με τα αυγά το μοσχοκάρυδο το αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα μέσα στο ταψάκι και τα ψήνουμε όλα μαζί σε προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά
nounou-syntages.gr