Searching...
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Ριζότο με γαρίδες και πράσο


Θαλασσινή αύρα στο πιάτο μας

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα:
  • 4 κούπ. ζωμό κότας
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1.5 κούπ. ρύζι Arborio
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. της σούπας Βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα Γάλακτος Light
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κούπ. πράσο κομμένο σε φέτες
  • 24 γαρίδες καθαρισμένες
  • Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο με το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες μας και τις τσιγαρίζουμε λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας (θα τις βάλουμε στο risotto μας στο τέλος για να μην ψηθούν πολύ)
  • Προσθέτουμε το ρύζι και στην συνέχεια το ζωμό
  • Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι μας (3-4 λεπτά)
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα μας
  • Τις γαρίδες το αλάτι και το πιπέρι
  • Τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα
  • Σερβίρουμε


nounou-syntages.gr
 
Back to top!