Θαλασσινή αύρα στο πιάτο μας
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα:
- 4 κούπ. ζωμό κότας
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1.5 κούπ. ρύζι Arborio
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. της σούπας Βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα Γάλακτος Light
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1 κούπ. πράσο κομμένο σε φέτες
- 24 γαρίδες καθαρισμένες
- Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο με το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τις γαρίδες μας και τις τσιγαρίζουμε λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας (θα τις βάλουμε στο risotto μας στο τέλος για να μην ψηθούν πολύ)
- Προσθέτουμε το ρύζι και στην συνέχεια το ζωμό
- Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι μας (3-4 λεπτά)
- Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα μας
- Τις γαρίδες το αλάτι και το πιπέρι
- Τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα
- Σερβίρουμε
nounou-syntages.gr