Searching...
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι


Συνοδεύεται τέλεια με κινόα (πιο ψαγμένο) ή ρύζι. Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι. Μοναδικό…

ΥΛΙΚΑ:

Για κοτόπουλο:

  • 1 κιλό στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένο σε μπουκιές
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • σάλτσα πορτοκαλί, παρακάτω η συνταγή
  • πράσινα κρεμμύδια, ψημένο σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού

Για σάλτσα πορτοκάλι:

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι κρασιού
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα, σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Προαιρετικά υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ξηρό κινόα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κοτόπουλο:

  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για περίπου 4-6 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
  • Ρίχνουμε στο κοτόπουλο την σάλτσα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, έπειτα για ένα επιπλέον λεπτό ή δύο μέχρι να πήξει. Το βγάζουμε από την φωτιά και το σερβίρουμε αμέσως πάνω από κινόα ή ρύζι. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια, σουσάμι και ξύσμα πορτοκαλιού.

Σάλτσα πορτοκαλιού:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν. Αν θέλουμε τη σάλτσα  ακόμα πιο γλυκιά, προσθέτουμε επιπλέον 2-4 κουταλιές της σούπας μέλι.


marymarycook.gr
 
Back to top!