Συνοδεύεται τέλεια με κινόα (πιο ψαγμένο) ή ρύζι. Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι. Μοναδικό…
ΥΛΙΚΑ:
Για κοτόπουλο:
- 1 κιλό στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένο σε μπουκιές
- αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- σάλτσα πορτοκαλί, παρακάτω η συνταγή
- πράσινα κρεμμύδια, ψημένο σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού
Για σάλτσα πορτοκάλι:
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλιτζανιού ξίδι κρασιού
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα, σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Προαιρετικά υλικά:
- 1 φλιτζάνι ξηρό κινόα
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοτόπουλο:
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για περίπου 4-6 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Ρίχνουμε στο κοτόπουλο την σάλτσα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, έπειτα για ένα επιπλέον λεπτό ή δύο μέχρι να πήξει. Το βγάζουμε από την φωτιά και το σερβίρουμε αμέσως πάνω από κινόα ή ρύζι. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια, σουσάμι και ξύσμα πορτοκαλιού.
Σάλτσα πορτοκαλιού:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν. Αν θέλουμε τη σάλτσα ακόμα πιο γλυκιά, προσθέτουμε επιπλέον 2-4 κουταλιές της σούπας μέλι.
marymarycook.gr