Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Μαλακά Pretzel-Dog


Ένα ψητό hot-dog μέσα σε ζυμάρι από μπύρα, μπορεί να κάνει αυτά τα pretzel-dog την αγαπημένη σας νυχτερινή λιχουδιά. Έτοιμα σε μόνο 35 λεπτά μπορούν να γίνουν το τρατάρισμά σας σε ξαφνικές επισκέψεις! Επίσης μπορείτε αφού τα ψήσετε και κρυώσουν να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη κι έτσι όταν χρειαστεί σε 5-8 λεπτά στον φούρνο θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Πάμε να δούμε πως φτιάχνονται. Η συνταγή αυτή είναι για 8 τεμάχια με μακριά λουκάνικα. Εσείς προσαρμόστε την ανάλογα με το μήκος που έχουν τα δικά σας λουκάνικα:

ΥΛΙΚΑ:

  • 2¼ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 330ml χλιαρή μπύρα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • χοντρό αλάτι
  • 8 χοτ-ντογκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Ετοιμάστε το ταψί με την λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε την μπύρα μέσα στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε την μαγιά πασπαλίζοντας, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε ζύμη για 5-10 λεπτά. Από τη στιγμή που είναι αφρώδες, είναι έτοιμο.
  • Γεμίζουμε ένα δοχείο 8 λίτρων με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό και 2 κουταλιές της σούπας νερό με ένα πιρούνι. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μείγμα μας με την μπύρα προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνεται μία μπάλα.
  • Προσθέτουμε αλεύρι μια-μια κουταλιά κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες, αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδες έτσι ώστε να γίνει ομοιόμορφη και να μην κολλάει.
  • Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας σε μορφή μπάλας και την κόβουμε σε 8 κομμάτια.Το κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε λωρίδα 25-30 εκατοστών. Τοποθετήστε την άκρη της λωρίδας στην μία άκρη του hot-dog και πιέστε να ενωθούν. Στη συνέχεια τυλίξτε κυκλικά την ζύμη σε όλο το λουκάνικο μέχρι να φτάσετε στο άλλο άκρο. Πιέστε τις άκρες έτσι ώστε να μείνουν κολλημένες μαζί.
  • Τώρα, θυμάστε το νερό που βράζει; Προσεκτικά, προσθέτετε τη σόδα μέσα. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Θα αφρίσει….γι αυτό όσο μεγαλύτερη η κατσαρόλα τόσο το καλύτερο.
  • Τοποθετήστε τα χοτ-ντογκ μέσα (ναι ναι με την ζύμη) και αφήστε τα μέσα 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Τοποθετήστε τα στην λαδόκολλα να κρυώσουν και επαναλάβετε έως ότου όλα τα χοτ ντογκ έχουν βράσει.
  • Αφού τα έχουμε τοποθετήσει όλα στην λαδόκολλα και έχουν κρυώσει, αλείφουμε με το αυγό και το νερό που είχαμε ετοιμάσει στην αρχή και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.
  • Ψήνουμε για 11-13 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές.

Απολαύστε το!

Tip:

  • Μπορείτε να αναμίξετε τη ζύμη με το χέρι αν δεν έχετε μίξερ. Προσθέστε μπύρα, μαγιά και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Μόλις η ζύμη αφρίσει ανακατέψτε το αλάτι και το αλεύρι. 
  • Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Ζυμώνετε για 3-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να μην είναι κολλώδης. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες οδηγίες κανονικά.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπύρα με γάλα ή νερό.




weeklyhomemenu.wordpress.com
 
Back to top!