ΥΛΙΚΑ για 40 κριτσίνια:
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο
- 50 ml νερό παγωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κοσκινίζετε τα αλεύρια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Τρίβετε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν άμμος.
- Προσθέτετε το αλάτι, την πάπρικα, το αυγό και το νερό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 40 μπαλάκια βάρους περίπου 12 γρ. Ανοίγετε τα μπαλάκια ζύμης σε μπαστουνάκια μήκους περίπου 10 εκ. Αν θέλετε ενώνετε κάποια σε στρογγυλά κριτσίνια και κάποια τα κρατάτε σαν μπαστουνάκια.
- Βάζετε τα κριτσίνα σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.
icookgreek.com