Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015
Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Σιροπιαστό γλυκό με κανταΐφι και ανθότυρο


ΥΛΙΚΑ:

  • ½ κιλό φύλλο κανταΐφι
  • ½ κιλό ανθότυρο
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξαίνετε πολύ καλά το κανταΐφι, το μοιράζετε στα δύο και κατόπιν το ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο (προσοχή αφού έχει κρυώσει). Απλώνετε το μισό κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί (20x30 εκ.) και το πιέζετε ελαφρά.
  • Απλώνετε το ανθότυρο, αφού το λιώσετε με πιρούνι, και σκεπάζετε. Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο καταΐφι και πιέζετε ελαφρά. Ψήνετε στους 180° C για ½ ώρα.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού. Βράζετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βράζετε για 10’ μέχρι να γίνει αραιό. Περιχύνετε το κανταΐφι με το σιρόπι ενώ είναι χλιαρό. Τρώγεται κατά προτίμηση αμέσως. 


icookgreek.com
 
Back to top!