Searching...
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

Τάρτα με μακαρόνια και σάλτσα τυριών


Αυτή η τάρτα είναι ξεχωριστή και πολύ νόστιμη. Η γέμιση είναι μακαρόνια μαζί με τέλεια σάλτσα τυριών. Το τυρί τσένταρ μαζί με την κρέμα γάλακτος φτιάχνουν μία νοστιμότατη σάλτσα με τέλεια βελούδινη υφή. Ένα φαγητό που ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις αφού δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και έχει ωραία εμφάνιση.

Τάρτα με μακαρόνια και σάλτσα τυριών. Δοκιμάστε την…

ΥΛΙΚΑ:

  • 210 γρ. κοφτό μακαρόνι
  • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
  • 250 ml πλήρες γάλα
  • 125 ml/1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 175 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι νιφάδες τσίλι (προαιρετικό)
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Τάρτα με μακαρόνια και σάλτσα τυριών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μία μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια βελούδινη σάλτσα. Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα τυριών πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού, το τσίλι και αλάτι/πιπέρι αν χρειάζεται.

Κρούστα τάρτας:

ΥΛΙΚΑ:

  • 315 γρ. αλεύρι
  • 115 γρ. βούτυρο πολύ κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 60 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 60ml παγωμένο νερό (περισσότερο αν χρειαστεί)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ρίχνουμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μερικές φορές μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ανακατεύουμε το ξύδι και το παγωμένο νερό, στη συνέχεια, σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό στη ζύμη ενώ χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το νερό – θα σταματήσουμε όταν δούμε μάζες ζύμης γύρω από τη λεπίδα.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης στην επιφάνεια εργασίας μας και ανατρέπουμε εκεί την ζύμη. Ισοπεδώνουμε την ζύμη σε έναν δίσκο, τον καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τουλάχιστον μία ώρα (ή όλη την νύχτα).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε ένα μεγάλο επίπεδο ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με πάχος περίπου 6 χιλιοστών. Μεταφέρουμε την ζύμη με τον πλάστη και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με αυτήν.
  • Απλώνουμε την ζύμη στον πάτο και τις πλευρές του ταψιού. Ελαφρά τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι. Κόβουμε την περίσσεια ζύμη με ψαλίδι κουζίνας αλλά αφήνουμε λίγη να κρέμεται πάνω από τις πλευρές. Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας πάνω από την ζύμη και ρίχνουμε από πάνω φασόλια (ή άλλα όσπρια). Ψήνουμε για 12 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την λαδόκολλα και την βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την κρούστα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Γεμίζουμε την κρούστα με τα μακαρόνια και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα. Την βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πριν την βγάλουμε προσεκτικά από το ταψί. Την σερβίρουμε ζεστή με ή χωρίς κέτσαπ.


marymarycook.gr
 
Back to top!