Searching...
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

Brownies με κρέμα φυστικοβούτυρου


Με τα brownies μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι να αναμείξουμε το μείγμα σοκολάτας με μία απλή κρέμα φυστικοβούτυρου. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζει το φυστικοβούτυρο. Η εμφάνιση είναι εντυπωσιακή και όσο για το συνδυασμό γεύσης φυστικοβούτυρου και σοκολάτας τα λόγια είναι περιττά…

Brownies με κρέμα φυστικοβούτυρου. Μοναδικό…

ΥΛΙΚΑ:

Για brownies:

  • 1/3 φλιτζανιού κακάο, σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • 1/4 φλιτζανιού βραστό νερό
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για κρέμα φυστικοβούτυρο:

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκατοστών ή στρογγυλό ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί τη σκόνη κακάο και τη σόδα. Προσθέτουμε το βραστό νερό και το μισό φυτικό λάδι και ανακατεύουμε το  μείγμα μέχρι να σχηματίζει μια παχιά πάστα. Ανακατεύουμε μέσα την  ζάχαρη, το αυγό, και το υπόλοιπο λάδι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Μην ανακατέψετε πολύ.
  • Για την κρέμα φυστικοβούτυρου, ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο και τη βανίλια σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Χύνουμε το μείγμα σοκολάτας στο έτοιμο ταψί, στη συνέχεια, ρίχνουμε σε κουταλιές την κρέμα φυστικοβούτυρου στην κορυφή. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι περιστρέφουμε την κρέμα φυστικοβούτυρο στο μείγμα σοκολάτας.
  • Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Το μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Για καλύτερα αποτελέσματα, το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα πριν από το σερβίρισμα.


marymarycook.gr
 
Back to top!