Searching...
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Καρότα και πράσα σε ανατολίτικη μαρινάδα και φεντουτσίνι



ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1/2 κιλό πράσα
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1/2 κιλό φετουτσίνι
  • 1/2 κιλό γαλλική σαλάτα 1 δεματάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (πλυμένα, καθαρισμένα και λεπτοκομμένα διαγωνίως)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανατολίτικη μαρινάδα
  • 4 κ.σ. ρυζόξιδο
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρέσκος
  • 1 κ.σ. ξανθή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ, σησαμέλαιο
  • 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανατολίτικη μαρινάδα:
  • Ανακατεύουμε καλά τα 6 πρώτα υλικά. 
  • Κατόπιν, χτυπάμε διαδοχικά τα 3 λάδια, προσθέτοντάς τα σιγά σιγά και, τέλος, αλατοτοπιπερώνουμε.
Μαρινάρισμα:
  • Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χαμηλή φωτιά) το σουσάμι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Καθαρίζουμε τα καρότα και κόβουμε τις άκρες τους. 
  • Κατόπιν τα κόβουμε σε μπαστουνάκια μήκους 3 εκ. Από τα πράσα κρατάμε μόνο το λευκό κομμάτι, τα κόβουμε στη μέση και τα καθαρίζουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. 
  • Κατόπιν τα κόβουμε σε φαρδιές ταινίες μήκους 5 εκ. 
  • Ζεματίζουμε χωριστά τα καρότα από τα πράσα για 2 λεπτά, ίσα να τρυφερύνουν.
  • Τα βουτάμε αμέσως μετά σε παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ, μαζί με 2/3 του φλιτζανιού καλά χτυπημένη μαρινάδα. 
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ανακατεύουμε πάλι. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην άκρη.
Φετουτσίνι
  • Βράζουμε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό, φροντίζοντας να μείνουν al dente. 
  • Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με 2/3 του φλιτζανιού μαρινάδα, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
Σαλάτα:
  • Μοιράζουμε τα φετουτσίνι σε 4 πιάτα. 
  • Δημιουργούμε μια τρύπα διαμέτρου 6,5 εκ. στο κέντρο του κάθε πιάτου και στο αριστερό της δημιουργούμε ένα «μπολ», τοποθετώντας φύλλα γαλλικής σαλάτας. 
  • Χτυπάμε καλά τη μαρινάδα και περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές τη σαλάτα και τα φετουτσίνι. 
  • Μοιράζουμε τα καρότα και τα πράσα μέσα στο μπολ, ραντίζουμε με τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.


athinorama.gr
 
Back to top!