Searching...
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Φιλέτο σολομού με σπανάκι



Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι μια κουταλιά μελιού!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φιλέτο φρέσκου σολωμού καλής ποιότητας
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 καλό τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βάλτε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό
  • Μην τσακίζετε το σπανάκι, να βγει άθικτο
  • Θα μπορούσατε να το παρουσιάσετε ακόμη και έτσι το σπανάκι σας, είναι πανέμορφο!
  • Ζεστάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο στο τηγάνι
  • Ξεκινήστε να τηγανίζετε τον σολωμό με την πέτσα προς τα κάτω, σε μέτρια φωτιά
  • Σε αυτό το σημείο ρίξτε το τηγάνι το μέλι
  • Γυρίστε τον σολωμό και ψήστε ακόμη 3 λεπτά από την άλλη πλευρά
  • Ξαναγυρίστε μια φορά για να τυλιχτεί στην σάλτσα μελιού και είναι έτοιμο
  • Στραγγίστε το σπανάκι
  • Σε ένα άλλο τηγάνι χρυσίστε το σουσάμι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
Tip:
  • Είναι ένα πιάτο ευπαρουσίαστο και εξαιρετικά υγιεινό


mylamia.com
 
Back to top!