ΥΛΙΚΑ για δύο πιάτα:
- 4 φρέσκα χωριάτικα αυγά
- μια χούφτα μανιτάρια μορχέλες φρέσκες ή αποξηραμένες (αποξηραμένες θέλουν μούλιασμα στο νερό για 15-20’)
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ½ φλ. αρακάς ζεματισμένος (blanched)
- 1 μάτσο βασιλικός, μόνο τα φύλλα του
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 4-5 αποξηραμένες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε νερό και ζεματίστε τα φύλλα του βασιλικού για 15’’.
- Σουρώστε τον και κρυώστε τον κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Πιέστε τα φύλλα για να φύγει όλο το νερό.
- Τοποθετείστε τα σ’ ένα μούλτι μαζί με το σκόρδο.
- Αλατοπιπερώστε και δουλέψτε το καθώς προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να έχετε έναν ωραίο πουρέ.
- Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
- Σε ένα άλλο σκεύος, σε μέτρια φωτιά, λυώστε το βούτυρο.
- Προσθέστε τις μορχέλες και σοτάρετέ τις μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για άλλα 2’.
- Προσθέστε και τη φάβα με τον αρακά και σοτάρετε για 1′.
- Σπάστε τα αυγά, βάλτε τα στο σκεύος και ψήστε τα όσο σας αρέσει.
- Τώρα, προσθέστε λίγες κουταλιές πουρέ βασιλικού, την κρέμα και λίγες φέτες αποξηραμένης ντομάτας.
- Αλατίστε, πιπερώστε και σερβίρετε αμέσως από το σκεύος, παρέα με φρυγανιές από χωριάτικο ψωμί.
spoons.gr