Searching...
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Χωριάτικα αυγά με μορχέλες, αρακά, κρέμα γάλακτος και πουρέ βασιλικού



ΥΛΙΚΑ για δύο πιάτα:
  • 4 φρέσκα χωριάτικα αυγά
  • μια χούφτα μανιτάρια μορχέλες φρέσκες ή αποξηραμένες (αποξηραμένες θέλουν μούλιασμα στο νερό για 15-20’)
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλ. αρακάς ζεματισμένος (blanched)
  • 1 μάτσο βασιλικός, μόνο τα φύλλα του
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 4-5 αποξηραμένες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε νερό και ζεματίστε τα φύλλα του βασιλικού για 15’’.
  • Σουρώστε τον και κρυώστε τον κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Πιέστε τα φύλλα για να φύγει όλο το νερό.
  • Τοποθετείστε τα σ’ ένα μούλτι μαζί με το σκόρδο.
  • Αλατοπιπερώστε και δουλέψτε το καθώς προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να έχετε έναν ωραίο πουρέ.
  • Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
  • Σε ένα άλλο σκεύος, σε μέτρια φωτιά, λυώστε το βούτυρο.
  • Προσθέστε τις μορχέλες και σοτάρετέ τις μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για άλλα 2’.
  • Προσθέστε και τη φάβα με τον αρακά και σοτάρετε για 1′.
  • Σπάστε τα αυγά, βάλτε τα στο σκεύος και ψήστε τα όσο σας αρέσει.
  • Τώρα, προσθέστε λίγες κουταλιές πουρέ βασιλικού, την κρέμα και λίγες φέτες αποξηραμένης ντομάτας.
  • Αλατίστε, πιπερώστε και σερβίρετε αμέσως από το σκεύος, παρέα με φρυγανιές από χωριάτικο ψωμί.



spoons.gr
 
Back to top!